//:Ideas
Made={*}
Possible
All Insights
Current Article:
Spoj košarke i IT-ja još jednom - dobitna kombinacija!

Spoj košarke i IT-ja još jednom - dobitna kombinacija!

Posted on
June 5, 2023
, By
Nađa Vukićević
Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

  • Test text
  • Test text
  • Test text

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Kao deo Quantox-a od samih početaka, Marko je već 13 godina značajni član tima sektora BPO (Business process outsourcing). Istovremeno, uz rad u Quantox-u, Marko je i aktivni član KK Čačak i svojim zalaganjem i pasijom za košarkom pokazuje kako izgleda spoj poslovnog i sportskog okruženja i rad u dve, nazigled nespojive, oblasti. 

Nakon višegodišnjeg podučavanja mlađih kategorija košarkaša, Marko će od sada svoj doprinos klubu nastaviti da daje na poziciji direktora mlađih kategorija.

Uz košarku, veliki je ljubitelj trčanja i redovni učesnik maratona u zemlji i regionu. 

O počecima, novim perspektivama, i o tome kako na najbolji način postići rezultate u različitim poljima - itekako povezanim zajedničkim vrednostima i pristupom - pričamo sa Markom Radovanovićem!

Kako je sve počelo i kako bi opisao svoj razvojni put novim generacijama koje dolaze?

Moj razvojni put je počeo 2010. godine, sasvim slučajno. Vlasnika Quantox-a, Vuka Popovića, upoznao sam 2008. godine na treninzima KK Čačak 94 i od tada smo postali nerazdvojni. Tokom 2010. godine doneo sam odluku da krenem put Beograda i da se zaposlim u vojsci Republike Srbije, ali me je zainteresovao Vukov predlog da se umesto toga pridružim kompaniji koja je tada bila na počecima. Od tada, punih 13 godina sam član Quantox tima i za mene ovo predstavlja najbolji period mog života do sada.

Mladim generacijama koje dolaze mogu samo da poručim da budu vredni, odgovorni, pedantni, kolegijalni, da se ne libe nijednog posla i da svakog trenutka daju svoj maksimum - kako na poslu, tako i u životu - a rezultati će onda i doći!

Imajući u vidu dve vrlo važne uloge, šta je ono što ih spaja, a šta možda razdvaja - i kako vidiš taj spoj iz svog ugla?

Pre svega, ono što ih spaja je ljubav prema poslu i želja da ostavite trag na oba polja. U mom slučaju, još ih spajaju i isti ljudi koji se svojom željom, energijom, entuzijazmom i voljom trude da oba kolektiva dignu na najviši mogući nivo u svakom trenutku.

Šta je najveći podstrek, a koji su najveći izazovi u tvojoj ulozi u Quantox timu?

Izdvojio bih 10 tačaka koje sumiraju ujedno i podstreke i izazove:

1. Godine provedene u firmi :)

2. Biti deo uzdizanja firme na onaj nivo gde je sada

3. Svi uspešno pređeni izazovi

4. Dobro poznato okruženje gde smo svi i kolege i prijatelji

5.  Želja za stalnim napretkom

6.  Trud da niko ne ostane bez posla

7.  Zalaganje da se zaposleni ne gledaju samo kao radna snaga već da se oslušnu i uvaže njihova mišljenja koliko god je to moguće

8.  Zajednički odlasci na team-buildinge gde se posao ostavi “kod kuće”

9.  Fleksibilno radno vreme i poštovanje svih zakonskih odredbi koje imaju zaposleni 

10. Redovne plate i konstantni rast plata uz rad bez pritiska 

Šta bi istakao kao najveću vrednost i nauk u radu sa mladim košarkašima?

Najveća vrednost u radu sa mladim igračima je ta nada i želja da oni jednoga dana zaigraju profesionalnu košarku i da nađu svoje mesto pod suncem. Ono sto sam naučio i što savetujem mlade igrače je da im škola bude na prvom mestu. Obrazovanje na prvom mestu, jer u sportu jedna povreda može da ti okonča karijeru, a obrazovanje je uvek tu.

Šta smatraš da je najpotrebnije da bi se postigli vrhunski rezultati - kako u sportu, tako i u poslovnom svetu?

Najpotrebnije za svaki uspeh u životu je ŽELJA. 

Pored želje, tu je i veliko odricanje, podrška porodice, ljubav, energija i jasan cilj kome težite. Bez toga nema uspeha. 

Motivacija je isto nešto bez čega je teško stići do uspeha.

Ono što ti je najveća motivacija svaki dan je… ?

Najveća motivacija za svaki dan za mene predstavlja da budeš bolji nego juče, a lošiji nego sutra. Tako učim i svoje dete - da bude bolji i u školi i na karateu svakog dana, a pre svega, da bude dobar čovek.